logo buren bijzonder met toren
locatie #23 — Atelier Mus, Uiterdijk 76c, Zoelen

vrijdag - zaterdag - zondag

Act of Art

Wees getuige van meters schilderij in wording door de onnavolgbare handen van VOS en MUS. Het zal zinderen van schilderlust; al kwastend, rollend, vegend, plakkend, schurend en plamurend komt hun beeldenstorm meter na meter tot leven op het canvas.

Maak het mee en onderbreek, want dit is een unieke kans om (met passepartout als kader) een stuk van het schilderij naar keuze ter plekke te laten uitsnijden. Zo kan jij bepalen welk stuk beeld en van welke afmeting je wilt aanschaffen! Durf jij te snijden uit de verbeelding van de makers?

Kom kijken! Beleef! En laat je onderdompelen in de verrassende wereld van VOS en MUS.
Doorlopende event.

website Atelier Mus


mus atelier
Locatie #23 — Atelier Mus, Uiterdijk 76c, Zoelen

zondag 14:00 & 16:00 uur

Eric Borrias

Eric Borrias uit Zoelen, een van de bekendste verhalenvertellers van ons land, schildert met woorden, beeldhouwt in de fantasie van zijn publiek. Hierdoor creëert iedere toehoorder zijn eigen beelden bij het verhaal.

Speciaal voor de Kunstroute vertelt hij “schilderachtige verhalen”.

website Eric Borrias

locatie #01 — Bij de Lambertuskerk

zaterdag om 16:00 uur & zondag om 14:00 - 15:00 - 16:00 uur

Flamenco — Theresa y Timen

Theresa y Timen, een muzikaal duo dat onvervalste Spaanse flamencomuziek ten gehore brengt. Terwijl Theresa haar zuivere stem laat horen, wordt ze begeleid door prachtig gitaarspel van Timen. In gevoelig samenspel brengen ze een gevarieerd programma van de diverse flamencostijlen en delen ze hun meest geliefde liederen

Naast hun eigen interpretatie van populaire flamenconummers, zullen ze je ook laten kennismaken met bijzondere stukken - onbekend bij het grote publiek. Ze nodigen uit om te luisteren naar o.a. canciones por bulerías, swingende tangos, intense peteneras en dansbare sevillanas & rumbas.

website Theresa y Timentheresa y timen - flamenco duo
locatie #17 — Buurtboerderij de Uitweg | Haagse Uitweg 3

zaterdag om 12:00 - 12:30 - 13:00 uur & zondag om 13:00 - 13:30 - 14:00 uur

Mandy Jones — Gebarentaal in Motion (performance)

Omdat Mandy zeer slechthorend is maakt zij weleens gebruik van een NmG gebarentolk (Nederlands ondersteund met gebaren) voor diverse werk- en leefsituaties waar goed verstaan belangrijk is. Jullie hebben geluk – want tijdens dit expositie weekend is er naast het bekijken van de spectaculaire regenachtige Muddy Waters Art (zie locatie #17) – ook een zeer bijzondere voorstelling van gebarentaal vanuit een geheel ander hoek! Dat wil zeggen dat een hartverscheurend regenachtig muziekliedje (die perfect past bij Muddy Waters Art) zal op swingende wijs worden vertolkt door gebarentolk Anja den Braven!


Het is niet om te missen! Kom langs voor één van deze swingende voorstellingen – uiteraard is het meegebaren (en meeswingen) bij het refrein aan te raden!

Locatie #01 — Bij de Lambertuskerk

zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur

Urban Sketchers 

Verzameling van tekeningen. Live gemaakt tijdens de Kunstroute door Ed Burgwal en de groep Urban Sketchers.

website Ed Burgwal


Locatie #12 — Rodeheldenstraat 20

zaterdag 14.00 - 15.00 - 16.00 uur & zondag 12.00 - 14.00 - 15.00 uur

Studio FlolO

Lotte Fleur Zuidema is een kunstenaar en designer die creëert vanuit studio FlolO. Waar in de creaties de ervaring centraal staat. Met als intentie de wereld van bewustzijn, polariteit en balans zichtbaar, leuk en toegankelijk te maken om tools en inspiratie te ontwikkelen voor ieders eigen ontdekkingsreis :)

Ze draagt haar eigen gedichten voor.

website FlolO

FlolO
Locatie #05 — Achterbonenburg 6  +  Locatie #05 — Randweg 3b

zaterdag | van 13:00 tot 14:00 uur op locatie #05 (Anjo Beelden-in-Brons, Achterbonenburg 6)
zaterdag | van 15:30 tot 16:30 uur op locatie #20 (Raimonda Grikšaitė, Randweg 3b)

Ronin Band

Ronin is in 2021 opgericht door Rob en Nynke. In 2022 sloot percussionist Jimmy zich aan en in 2023 kwam bassist Imre erbij. Je zou de band kunnen omschrijven als een folkband, maar wereldmuziek en mooie popnummers staan ook op het repertoire. Alles wat melodieus en een tikkelje melancholiek is, past bij Ronin.

website Ronin Band

Locatie #19 — Schuilheuvelstraat 1

zaterdag en zondag

Classic Wijn

Classicwijn op de locatie aan de Schuilheuvelstraat 1, is geen doorsnee wijnwinkel. Wij willen met u, op afspraak, in gesprek over onze en hopelijk ook uw wijnpassie en over de mogelijkheden om kennis te maken met onze wijnen! Wijnproeverijen zijn bij uitstek gelegenheden om elkaar hiervoor te ontmoeten.

Ook tijdens het weekend van de Kunstroute op 1 en 2 juni. Wij ontvangen dan de Siciliaanse wijnmakers Maurizio Lunetta en Margriet van der Woerd voor een weekend vol presentaties en proeverijen. Niet zomaar een keus, Margriet is van oorsprong afkomstig uit Zoelen en zij is ook nog de neef van kunstenaar Michiel van Luijn (zie hierboven) die in dit weekend bij ons exposeert.

Classicwijn is een initiatief van Europe Wines, kijk voor op meer informatie en hier schrijft u in voor de wijnproeverijen op 1 en 2 juni

classic wijn

© burenbijzonder |   | vormgeving: roodvos.nl